Melkeiwitconcentraat (MPC) is geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het wordt geproduceerd uit verse en gepasteuriseerde magere melk door middel van filtratie en spuitdrogen.
De hoge eiwitinhoud en lage lactosegehalte maken dit product populair in de productie van koolhydraatarme voedingsmiddelen en eiwitverrijkte dranken. Het kan ook worden toegevoegd aan onder andere bakproducten, desserts, diervoeding, melkdranken, sauzen en kazen.
Soja-eiwitconcentraat (SPC) is een gezuiverd product dat wordt verkregen uit ontpelde en ontvetten sojameel, door middel van scheiding van koolhydraten (oplosbare suikers) met behulp van de meest geavanceerde extractietechnologie in de EU.
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door de concentratie en zuivering van Whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte in wei te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanfiltratie of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en concentratie van eiwit.
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door concentratie en zuivering van whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte van whey te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanscheiding of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en eiwitconcentratie.